Sällsynta diagnosers dag 2017

28 februari är det dags för Dagen för sällsynta diagnoser! Dagen handlar om att lyfta fram och informera om sällsynta diagnoser och i år vill jag bl a gärna göra ett collage eller en bildserie för att visa att dessa våra diagnoser – mastocytos och MCAS – finns och att de drabbar till synes helt vanliga människor.

Kutan mastocytos Sällsynta Diagnosers Dag 2017

Gör gärna egna bilder i stil med den som jag och min son har gjort (min son har kutan mastocytos med systemisk påverkan) och maila till mig, linda@mastcellssjukdom.se. Jag behöver din/er bild t o m 20/2. Stoppa förresten inte där utan dela och sprid sen er bild – vi kan inte få för mycket uppmärksamhet! Bilden på mig och min son kommer t ex – trots usel bildkvalitet, man kan inte ha allt – dyka upp lite här och där, både internationellt och nationellt.

Andra tips på hur du kan hjälpa till att lyfta din/din familjemedlems sällsynta diagnos:

* Gör en profilbild och/eller header på dina sociala medier för att uppmärksamma din diagnos
* Kontakta en tidning och hör om de vill berätta om dig/er (det gjorde jag 2015 vilket ledde till ett reportage i samband med Sällsynta dagen)
* Har du en blogg? Blogga! Det gjorde jag, t ex 2015 och 2016.
* Sätt en blänkare i form av en länk till vår hemsida som signatur i dina mail under februari (eller längre för den delen)
* Twittra om oss

Det är vad jag kommer på på rak arm. Tipsa gärna om du har andra förslag, antingen på vår Facebook-sida eller i medlemsforumet.

Profilbilder för sociala medier

Här är ett förslag på en profilbild som ni gärna får använda. Spara på er dator/mobil genom att högerklicka/markera och använd den på t ex Facebook och/eller Twitter.
Mastocytos MCAS

Den här ramen hittar man hos Global Genes. Om ni vill lägga till den svenska texten så hjälper jag er gärna med det. Maila er bild till linda@mastcellssjukdom.se.

Global Genes Mastocytos MCAS